fáziskésés

42, zaj, pánk, fantasztikum, és egyéb céltalan ostobaságok

Friss topikok

  • bsteve: nemcsak diszkóban lehet öltönyben támasztani a pultot, mehetsz benne focizni is: www.youtube.com/... (2010.07.26. 01:04) Gerillahugyozás
  • _fk: Türelem. :-) (2010.05.22. 14:07) #65821
  • nlts: Ja nem is, hát persze! A Nem Mind 1 volt!!! :-D Mennyire összeolvadtak bennem ezek a dolgok, haha. (2010.02.05. 12:13) Csupa csupa szeretet
  • _fk: @neverlivetosee: Annyira nincs hype körülötte, de a legbiztosabb amúgyis ha titokban szervezkedünk... (2010.01.03. 20:48) "Gyors leszek és izgalmas"
  • sárkányszív (törölt): Magas labda. (2009.09.02. 13:29) "We love minimal"

2010.06.01. 14:24 _fk

#98765

Címkék: egyéb 24420

Van az a vicc, hogy két dolgot utálok a legjobban a világon, a rasszizmust és a hollandokat.Ezen mondjuk amikor először hallottam jóízűen röhögtem.Pedig a Hollandiában, egész pontosan Amsterdam-ban a Funeral Oration tagjai 83-ban nagyon ráéreztek a dallamokra.Azokra, amelyek nyomán - persze a Hüsker Dü mellett -, később összeállt a Lifetime, vagy a Good Riddance,meg az amit most melodic hardcore-nak szokás aposztrofálni.És néha tényleg olyan mintha a Communion legalább 15 de legalábbis 10 évvel megelőzte volna a korát.Az egész valahogy szilaj, feszes és magával sodró.És nem szól valami jól, legalábbis a kortársaihoz képest,de a hangzás az amin én már régen túlléptem, akkor amikor igazán beütött nálam a Minor Threat. Amióta azonban inkább 80 és 85 közötti gyorsan játszó punkbandák lemezeit hallgatom, jobban értem a jelenlegi punkot, hogy mi miért van úgy ahogy, és mégis sokkal izgalmasabb a Q and Not U első lemeze, amit még arcpirulás nélkül is lehet szeretni, míg a Power-t hallgatva akaratlanul is előjön belőlem az hogy hegyescipős nőket,szintetikus drogokat,mikrofonhajat, diszkót, és Jamiroquai-t akarok.Pedig ha valamivel ki lehet kergetni a világból, az a funky.Amikor fehérek feketék akarnak lenni.Csak nem megy, és ítt elbukik a "mindenki egyforma" elmélete is.Mert a feketék érzik, amire a fehérek csak törekedni próbálnak.Pedig a Power is fasza lemez.És tényleg, ez még Ian MacKaye-nek is tetszik ha már kiadta.Amúgy örülök, hogy csak azután születtem, hogy feloszlott a Minor Threat,mert így aztán végképp semmi esélyem se volt arra hogy basszusgitározzak benne.Mert azért az mégcsak rendben hogy tisztelem a "nyakas ír" munkásságát, de valahogy úgy képzelem el,hogy ő nagyon jól tudta hogy mit akar csinálni, a többieknek pedig kiadta az ukázt.Nem tudnám elviselni, ha lenne belülről egy ilyen kreatív kontroll.Fölöslegesen frusztrálna.Meg hát, nem röhöghetnék azon az abszurd tényen, hogy az egyik legmeghatározóbb amerikai hardcorepunk együttes 7 évvel ezelőtti újjáalakulásának ürügye a hontalan macskák javára szánt pénzgyüjtés volt.Ginn, te fasz.
Másrészt viszont pont nem változott annyit a világ, hogy eltünjenek a helyüket nemtaláló frusztrált fiatalok, így aztán még mindig van értelme a punknak, és lehetnék akár még Cro-Mags pólós horogkeresztes kopasz is.Csak nem akarok az lenni.
Meg hát,ha félretesszük az ideológiákat, a rasszistáknak amúgy sincsenek jó zenekaraik.Nincs semmi ami eredeti lenne, minden összelopkodott,másolt és unalmas.Mert aki valóban hordozott némi értéket,ott is hamar kilógott a lóláb, hogy igazából nem azok, csak tömegeket akartak baszogatni, azzal hogy nem oszlatták el a róluk szóló találgatásokat. Már amennyire tömegek hallgathattak bármikor is Joy Division-t, vagy Death In June-t.
Itt helyben szervezik meg a nyáron az EMI tábort, úgyhogy lehet majd koccintani a Nagy-Magyarországra, meg fegyvert ragadni a Romantikus Erőszakkal, és visszafoglalni Újvidéket.Mondjuk annak mégiscsak jobban örülnék ha ehelyett lenne a szervezőknek tökük és mindenféle trinanoni romantizmus helyett tényleg a Death in June-t szerveznék le,lenne összefogó nemzeti ereje annak, hogy együtt rettegünk az erdőben, éjszaka, a Rose Clouds of Holocaust dallamaira.
Nekem is voltak hungarista haverjaim,akikkel éjszakákon át vitatkoztunk részegen ostobaságokról, de aztán ezek az emberek is felnőttek,velem együtt, és rájöttek hogy az egész valójában ostobaság.Nem kellett hozzá pofon, csak tapasztalatok.Ők már nem éljenszállasiznak, én meg nem ajánlom nekik a Bakunyin összest.Mert az Államiság és anarchia c. könyvét a harmadik oldalnál ásítva csuktam össze és előkerestem inkább az Alapítvány trilógiát.
És ezzel a táborral is voltaképpen csak az a bajom, hogy összecsőditik a csőcseléket, feltüzelik őket majd lelépnek, az ostor meg a mi hátunkon csattan.Az hogy oktatják a csemetéket kézművességre, meg a hagyományokra, az ellen semmi kivetnivalóm nincs.Nem vagyok már akkora pánk, hogy ezekre köpjek.Végülis ha Peter Steele megengedhette magának azt a luxust,hogy több évtizedes ateizmus után "öregkorára" higgyen Istenben,elég kis porszem vagyok én ahhoz, hogy megbocsátassék ez nekem.
Majd cserébe úgy lázadok a tábor ellen, hogy azon a három napon a Big Takeover-t fogom fütyörészni egész este.Máshol.Ha el nem felejtem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://faziskeses.blog.hu/api/trackback/id/tr72047907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása