fáziskésés

42, zaj, pánk, fantasztikum, és egyéb céltalan ostobaságok

Friss topikok

  • bsteve: nemcsak diszkóban lehet öltönyben támasztani a pultot, mehetsz benne focizni is: www.youtube.com/... (2010.07.26. 01:04) Gerillahugyozás
  • _fk: Türelem. :-) (2010.05.22. 14:07) #65821
  • nlts: Ja nem is, hát persze! A Nem Mind 1 volt!!! :-D Mennyire összeolvadtak bennem ezek a dolgok, haha. (2010.02.05. 12:13) Csupa csupa szeretet
  • _fk: @neverlivetosee: Annyira nincs hype körülötte, de a legbiztosabb amúgyis ha titokban szervezkedünk... (2010.01.03. 20:48) "Gyors leszek és izgalmas"
  • sárkányszív (törölt): Magas labda. (2009.09.02. 13:29) "We love minimal"

2009.07.24. 09:09 _fk

24420

Címkék: 24420

Egyszer volt, hol nem volt, létezik Vajdaságban egyik északi szegletében egy kisváros, Magyarkanizsa. Egy újvidéki születésű,de azóta már külföldön élő kedves ismerősöm szerint Szerbia egyik legaranyosabb városkája. Van itt minden amit akarsz, strand a Tisza mellett, a románok minden ügyeskedése ellenére is aránylag tiszta víz,csini csajok, évente megrendezendő jazzfesztivál, nyugalom.Tényleg, ha az ember pár napot jön eltölteni, kellemesen csalódik. Mert hát szerintem külföldön finoman szólva is más kép alakult ki az országról, ismerve a repülőzúgásoktól és puskaropogásoktól hangos kilencvenes éveket.Dehát mi mégiscsak megúsztuk.

Szinte egy paradicsom. Egy agyonpermetezett, génkezelt paradicsom. Rohad a közepe.Szeretem a nyugalmat,tényleg, de ez valami nonszensz. Meg az is hogy nem tudok ezekről szenvedély nélkül beszélni, de basszameg, milyen az amikor az önkormányzat ifjúsági ügyekkel foglalkozó személye kábé tőlünk tudja meg hogy neki ez a posztja.Vagy az hogy jön egy idióta, felforgatjaa várost, lezárja a központot, így kialakítva parkolókat, amelyek teljesen véletlenül a frissen beköltözött szupermarket mellett kaptak helyet "Már régóta eltervezett változtatások voltak ezek...".Persze.

Van egy ismerősöm, akit persze rendszerint hangosan, teli szájjal szoktam kiröhögni, mert amikor évente egyszer szükségből összefutunk vele egy ebéden, az egyszerű mi újság kérdéstől gyakorlatilag negyed óra múlva már a zsidó összeesküvésig jutunk el. Én hangosan röhögök amint ő gyöngyöző homlokkal szenvedélyesen "oktat".Mindenkiről tudja hogy a szemita népcsopoprthoz tartozik-e vagy sem.Sőt, titkon szerintem már én is az vagyok a szemében.Engem meg hidegen hagy, nem foglalkozom ilyenekkel.Nem ilyenen itélkezem, ha itélkeznem kell.

Egy emberről tudom konkrétan hogy az, azért mert ezt ő minden alkalommal melldöngetéssel hangoztatja is.Ebben is csak két dolog hibádzik. Az egyik, hogy talán 15 évvel ezelőtt lett az, mert emlékszem, amikor még ő volt a dicső kommunizmus alatt az Egészségházban a meghívott Mikulás. Másodszor pedig, az sem teljesen biztos hogy egyáltalán Dávid vére csörgedezik ereiben.Shalom Izrael.Ő a város szinész-,rendező- és szellemóriása.De igazából ez sem érdekel, ha ő így boldog, legyen. Csak ne jelentessen meg cikkeket a helyi lapban arról, hogy őt nem veszik figyelembe, ha közben meg mindenkit élcelődve és bántóan kritizál.

Ez az egész a látszatok földje.Művészet, meg idegenforgalom, ez a két kulcsszó.Ilyen olyan művészeti célzattal épült épületeink vannak, amelyeknek talán a negyede van kihasználtság alatt.A következő terv, hogy lesz múzeumunk.Ezt amikor meghallottam, konkrétan keserű epét köptem.Minek   az már,a kurva életbe?! Főleg annak nyomán kívánkozott ki ez belőlem, hogy nehezményezem hogy az amatőr színjátszóinknak nem adják oda színházunkat próbára. Ennyit igazán megtehetne értük a város, hamár Kanizsát a művészetek városának dicsfényében akarják tetszelegtetni.

Ugyanez volt a Tiszapart horgászparadicsommá való alakításával, idegenforgalom címen. Nem jött be. Rendben van, én meg szeretek zajosan gitározni, mégse állnék neki csak emiatt egy nonprofit avantgarde művészeti fesztivál megszervezésének.Pedig lehet hogy az kellene. nagy címeres lófaszt mutatni ezeknek, hogy igen, ez is művészet.Meg is ha friss fekáliával kenem össze a falatokat, az is.

Merthát mégis csak van élet ezeken túl is, hogy ne csak a rossz dolgokról essék szó. Vannak többé kevésbé eredményes zenekarok Ki ki a maga nívóján persze.Hasonlóan az amatőr színészekhez,filmesekhez, és a néptáncosokhoz.Talán pont amiatt, hogy nincs minden a seggük alá rakva.És azért ez jó dolog.

Van Jazzfesztiválunk is.Évről évre.Az egyetlen húzása az önkormányzatnak amit respektálok valamennyire.Ami nem tetszik, hogy kicsit olyan ez is mint az Operabál. A sznobok szórakozása, mert a pórnép nem érti.És ezen nem is tudok csodálkozni. Az öntudatos melós (ezt a kifejezést tegnap tanultam, tényleg van ilyen???), a napszámból hazaérve hamarabb fekszik be a tévé elé hogy az NCIS előtt aludjon el, mintsem hogy Roscoe Mitchell, vagy Miles Davis lemezeket hallgasson, hogy John Zorn agymenéseit ne is említsem meg. Azért szeretném látni Bicskei izzadó fejét egy Naked City koncerten, amint a feje fölött megjelenik a gondolatbuborék a következő szöveggel: bazdmeg ez meg mi a fasz???

De ez az egész teljesen lényegtelen,sok sört akarok és Motörhead koncertet, de azonnal!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://faziskeses.blog.hu/api/trackback/id/tr221264482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása