fáziskésés

42, zaj, pánk, fantasztikum, és egyéb céltalan ostobaságok

Friss topikok

  • bsteve: nemcsak diszkóban lehet öltönyben támasztani a pultot, mehetsz benne focizni is: www.youtube.com/... (2010.07.26. 01:04) Gerillahugyozás
  • _fk: Türelem. :-) (2010.05.22. 14:07) #65821
  • nlts: Ja nem is, hát persze! A Nem Mind 1 volt!!! :-D Mennyire összeolvadtak bennem ezek a dolgok, haha. (2010.02.05. 12:13) Csupa csupa szeretet
  • _fk: @neverlivetosee: Annyira nincs hype körülötte, de a legbiztosabb amúgyis ha titokban szervezkedünk... (2010.01.03. 20:48) "Gyors leszek és izgalmas"
  • sárkányszív (törölt): Magas labda. (2009.09.02. 13:29) "We love minimal"

2009.12.27. 22:24 _fk

"Gyors leszek és izgalmas"

Címkék: gondolatok

Hát, kétlem hogy már nagy dolgok történhetnének az idén, de ha mégis, azt vagy a jövő év számlájára írom, vagy ha nem tudom addig magamban tartani, kiposztolom mellékletként.Szóval álljon itt az én Top akármennyim, mivel először arra gondoltam hogy kábé öt olyan lemezt hallottam idén, amin a 2009-es keltezés szerepel, nem lesz valami nehéz egy csúcs ötös összeállítása.Miközben elkezdtem összeírogatni, rájöttem hogy ez koránt sincs így, a Hex Dispenserst pedig amúgyis vétek lenne kihagyni.

Felvételezni kurvajó érzés és tapasztalat.Pláne úgy hogy a tervezett februárból április vége, az egész napos felvételezésből kábé 5 óra lett, meg közel négyszáz kilóméter utazgatás, két részletben.Este már nem volt kedvünk átmenni az Avans Prohtev reunionra, amit kicsit sajnálok, a környék legjobb hardcore zenekara voltak.

A Deny Everything továbbra sem tetszik, talán azért mert,ahogy Hofi is mondta "a krumplileves legyen krumplileves", ha Kid Dynamite-ot akarok hallgatni, akkor a self titleddel próbálkozom, semmiképp sem a Fire At Will-el.De mindez persze nem számít,mert nyílván nem nekem akarnak szólni, és a koncertjük abszolút meggyőző volt.Második koncertként pedig elutazni kétszáz kilómétert meglehetősen mókás dolog,és a koncert is fasza volt.Ugyanezzel az elánnal, egy elhagyott pergővel, és huszonnégyórával később pedig itthon "szarunk rátok" koncertet adni egy vegyes buliban.Az átlag nem nagyon tudott mit kezdeni a zenénkkel.Van ez így.

A Wipers tényleg annyira jó, mint ahányan hivatkoznak rá? Mert a Hex Dispensers lemeze az, sőt nálam az év lemeze talán.Tényleg van egy adagnyi Ramones/Misfits áthallás, de a Ramones-szal engem amúgyis kilóra meg lehet venni.A Doomsday Romantic olyan, mintha tupírozott hajú Elvis rajongó énekescsajok nyomnák benne, akik titokban a farkasembernek szurkolnak.

Megfogadtam hogy ameddig élek, egyszer látni fogok egy Morrissey koncertet.Aztán idén olvastam valahol, hogy Moz tervezi a visszavonulást (amit egy szinpadon történő összeeséssel alá is támasztott), de ha esetleg így is történne mondhatni hogy a csúcson hagyja abba. Vagyis ez talán mégis túlzás, de nem hagyja ömagát lejárató lemezek tömkelegét maga mögött.Az Years of Refusal első száma egyébként is több mint vagány.
Azt viszont továbbra sem szeretem ha kapásból nem tudom eldönteni hogy négy gitárt hallok egyidőben négy különböző dallamot játszani, vagy csak kettőt.Ettől még a Kidcrash király csak szokni kell az okos riffeket,a Fy Fan viszont jó paraszt. Csak miattuk akartam csinálni egy válogatást, csak olyan zenekarokkal amelyeknek nem értem a szövegét, bónuszban egy Bad Religion számmal valahonnan a kilencvenes évek derekáról, de végül nem csináltam meg.

Majdnem játszottunk a Witch Hunt-tal, és majdnem összejöttem az énekescsajjal is.Az egyikünk akarta, de mivel őket nem engedték át sem a makedón sem a bolgár határon, így ennek a kapcsolatnak úgylátszik ennyit szánt a sors.

Jó dolognak tartom azt hogy bandák inkább fasza EP-ket hoznak ki, szar nagylemezek helyett, és a Paint It Black - Amnesia egy tank, a Bane nekem talán egy kicsit közepes, önmagukhoz mérten legalábbis.
Azt is támogatom hogy foglalkozzanak politikával zenekarok,a Hiteljugend, aki számomra az idei év egyik meglepetése, például ilyen. Aki EUschwitz címmel ír számot, szerintem nem hibázhat.De ha valaki kétezerkilencben a társadalmi igazságokról, állati jogokról ír számot, hát szive joga.De nem hallgatom meg.Az egy dolog hogy lerágott csont, de valahogy úgy érzem,mintha a világ valóban komótosan de tényleg elhúzott volna a punk mellől.Legalábbis ez a fajta punk mellől.De mondjuk azt sem tudom hitelesnek vélni, ha valaki a saját maga által elbaszott élete felett kesereg.Szerencsére az Another Way lemeze nem ilyen, és gondolom Christiannak is néha elege van a PMA-ból, meg azért legyünk őszinték, a Death is not Glamorous is túl van azon a szakaszon amikor még forró kávé. Na de a Problems? az most bőven kimeríti a forró kávé fogalmát.Vagy a Rákosi ami egy hardcorepunk (jó értelemben vett) kabaré , a maga groteszk módján.Igaz egy ilyen sztorim nekem is van, talán majd elsütöm valamikor.
Ninpulators, hogy is volt az a mondat a szólózó punk gitárosok tőből való levágásával kapcsolatban?

Elsütöttünk egy viccet,egy válogatás kedvéért. Mondjuk azt továbbra sem értem, hogyha annyira vallásellenes mindenki, akkor miért van karácsonyi válogatás, meg "nagy karácsonyi punkünnep" meg faszom.Az igazi ateista a zuhanó gépen sem imádkozik.A többi képmutató szarházi!Slussz passz!

Hát nem a német a zene nyelve az biztos, és a BHF sem lesz a kedvenc zenekarom, de jó volt vadidegenekkel marháskodni a Tiszaparton,este pedig tizenkét percig meghalni minden pillanatban.Ha létezne időugrás, Tapolcára is tuti visszaugranék.

Idén sem láttam az Ana Nevert,a VHK-t,a Slayer-t vagy a Trial-t, de láttam a Unison-t, jövőre pedig tuti megnézem a The Prids-t, és a From The Depths-t ha jönnek Európába,és egy pár lépéssel közelebb kerültem ahhoz a bizonyos nagybetűs, elhízott,vastagtokás élethez.Azt hiszem megkeresem Jarmusch összes, Woody Allen összes jobb filmjét.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://faziskeses.blog.hu/api/trackback/id/tr131614554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neverlivetosee · http://klur.blog.hu 2010.01.01. 11:56:47

Prids-re mehetnénk együtt is akár. De most az is hype, nem? Akkor majd titokban kell megjárnunk az utat!

_fk 2010.01.03. 20:48:58

@neverlivetosee: Annyira nincs hype körülötte, de a legbiztosabb amúgyis ha titokban szervezkedünk.Ki tudja mit hoz a holnap...
süti beállítások módosítása